top of page

GEMEENTE ZWIJNDRECHT

Gemeente Zwijndrecht.jpg

De gemeente Zwijndrecht maakt een professionaliseringslag door op de inzet van het maatschappelijk vastgoed van de gemeente. Het beheer en de exploitatie van het vastgoed is georganiseerd vanuit een eigen team vastgoed met ondersteuning vanuit een regionaal servicecentrum in het Drechtsteden-verband.

Er is een standaard Vastgoedscan uitgevoerd door het Instituut voor Vastgoedmanagement, waarbij op verschillende basisterreinen in het vastgoedmanagement (administratief, technisch, juridisch, financieel en relationeel) het vastgoedteam en de vastgoedorganisatie tegen het licht is gehouden. Benchmarkgegevens zijn gebruikt uit de kennisbank van het Instituut VGM (met gegevens over 10 jaar van 130 gemeenten op het terrein van vastgoedmanagement) om de gemeente te scoren. En risico-inventarisatie -als onderdeel van de Vastgoedscan- is gemaakt met een advies. Een workshop is gehouden met het team, inclusief het management en betrokken vanuit andere disciplines (financiën en juridische zaken onder andere).

LOOPTIJD

2017 - 2018

EINDRESULTAAT

Het team heeft in de workshop met de resultaten en het stappenplan kunnen werken en vanuit nieuwe inzichten mee kunnen denken over de vervolgstappen. Er is een risicoscan gemaakt waarmee het management gerichte keuzes kan maken tot verbetering.

bottom of page