top of page

Krachtenbundeling in landelijk onderzoek naar gemeentelijk vastgoedmanagement


Vanuit de gedeelde interesse om een actieve bijdrage te leveren aan de professionalisering van het vastgoedmanagement bij gemeenten hebben bbn adviseurs, Instituut voor Vastgoedmanagement en Metafoor Vastgoed en Software in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen hun krachten gebundeld.

De laatste jaren hebben gemeentelijke vastgoedorganisaties naast portefeuilles en portefeuillemanagement steeds meer aandacht voor de organisatorische kant van het vastgoed: het gemeentelijk vastgoedmanagement.

Doordat zij zich hierin ontwikkelen, ontstaat een behoefte aan zelfreflectie en aan het vergelijken met andere gemeenten. Het nieuwe landelijke onderzoek dat uit de krachtenbundeling van bbn adviseurs, Instituut voor Vastgoedmanagement en Metafoor Vastgoed en Software (i.s.m. Hanzehogeschool Groningen) is ontstaan, beantwoordt aan deze behoefte.

Onderzoeken samenvoegen

Door samen te werken en de onderzoeken samen te voegen kunnen de betrokken bureaus nog beter aansluiten op de vraag vanuit het werkveld. De jarenlange ervaring als onderzoekers bij gemeenten en de vertrouwdheid met en expertise over de doelgroep dienen als stevige basis voor dit gezamenlijke vervolg.

Een goed onderzoek blijft wat hen betreft in ontwikkeling en kan tegelijkertijd bijdragen aan een goede vergelijking van enerzijds gemeenten onderling en anderzijds de verschillende momenten in de tijd. In het proces van verbetering van het onderzoek zullen mensen uit het werkveld actief worden betrokken.

Slag maken in efficiëntie en effectiviteit Naast het verbeteren van de kwaliteit door het door ontwikkelen van het inhoudelijke niveau, wordt met deze samenwerking eveneens een slag gemaakt in de efficiëntie en effectiviteit van het onderzoek. Dit levert met name voor de gemeenten een groot voordeel op.

In plaats van de voorheen afzonderlijke onderzoeken die jaarlijks of tweejaarlijks werden verspreid, ontvangen gemeenten dit jaar niet drie maar één vragenlijst over hun vastgoedmanagement. Op deze manier kan er meer aandacht worden besteed aan het beantwoorden van de vragen wat de kwaliteit van de antwoorden ten goede zal komen.

Uiteindelijk is het doel van het onderzoek om gemeenten de mogelijkheid te bieden op hun vastgoedmanagement te reflecteren en de vergelijkbaarheid met anderen te vergroten om zo bij te dragen aan de verdere professionalisering van het vastgoedmanagement bij de Nederlandse gemeenten.

Gemeenten worden in april en mei telefonisch benaderd voor deelname. Wilt u meer informatie en/of u alvast aanmelden? Mail ons! info@gemeentelijkvastgoedonderzoek.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page